Про гаряче копчення
Продукт гарячого копчення - це запечене м'ясо, риба чи птах, просочені ароматним димом. При цьому способі копченості мають чудові смакові якості, соковиту м'якоть, ароматний запах та неповторний зовнішній вигляд!
За допомогою нашої продукції в домашніх умовах можна приготувати чудові страви методом гарячого копчення.
Процес обробки включає дві основні операції - посол та безпосередньо копчення. Посол значною мірою визначає якість готових продуктів.
При сухому посоле на 1кг продукту достатньо 80-100 г солі та прянощів за смаком. М'ясо (рибу або будь-який інший продукт) натирають сіллю з прянощами та витримують у такому стані близько 2 – 3 годин.
Мокрий посол передбачає тривале перебування продукту у розсолі. У нього є певні переваги перед сухим варіантом: сіль проникає в м'ясо швидше, розподіляється рівномірніше, залежно від міцності розсолу (від 12% до 20%) можна робити продукт більш-менш солоним. Продукт не всихає через вихід рідини, а навпаки - трошки набухає.
Після просолювання продукту його необхідно промити під проточною водою і просушити на протягу протягом кількох годин. Просушування (обвялювання) продукту також є дуже важливим процесом у підготовці до гарячого копчення Вашої майбутньої страви. Перед закладанням в коптилку продукти повинні бути сухими, щоб до них менше прилипала гар і кіптява від тирси.