Любителі поласувати копченим окостом, рибкою, баликом і сальцем знають толк в наїдках. Одні воліють продукти, обданные димом при високій температурі, інші – поціновувачі результату холодного процесу.
У копчення холодним димом є плюси.
-
Продукти не втрачають вітаміни. Термічна ж обробка значну їх частину знищує.
-
Завдяки тривалому перебуванню в полоні холодного ароматного диму, значно збільшується термін зберігання продуктів.
-
Необхідна підготовка – замочування в розсолах і маринадах – вбиває хвороботворні мікроорганізми.
З мінусів зазначимо тривалість процесу і необхідність невпинно доглядати за ним.
Дымогенераторы для копчення здатні звести недоліки нанівець!
-
Немає потреби стежити за копченням кожну хвилину. Достатньо раз в 3-6 годин додавати деревне «паливо».
-
Не гасне і не чадить, не виділяє диму або сажі.
-
Деревні тріски рівномірно тліють на протязі всього часу.
-
Включають все необхідне: компресор, кріплення, трубки.
-
Працює від електромережі.
-
Має низьке споживання енергії.
-
З попередніх приготувань вимагає тільки підшукати підходящу ємність: ящик, бочку, старий закривається побутовий прилад.
-
Дає можливість використовувати різноманітну тріску для копчення зі всілякими добавками у вигляді пряних трав, гілочок винограду, ялівцю, і стружку дуба, бука, вільхи, яблуні та інших дерев.
Розмірковуючи, вибрати димогенератор, ціна якого для багатьох «кусається» або змайструвати холодну дымницу своїми руками, слід реально дивитися на речі.
По-перше, саморобний пристрій не зможе подарувати настільки красивий і апетитний зовнішній вигляд ароматним копчениною. У самодєлках гару і кіптяви не уникнути.
По-друге, за зліпленим з того що було агрегатом доведеться невпинно стежити. Оскільки процес може тривати добу і більше і технології перериватися не повинен, це може бути проблематично.
По-третє, складно забезпечити рівномірне тління деревини, що дає постійну подачу диму і необхідну низьку температуру.
Димогенератор здатний заощадити Ваш час і нерви і гарантовано подарувати Вам ароматні ласощі.