Кошик
1201 відгук
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Як добитися ідеального виду у копченої риби

Як добитися ідеального виду у копченої риби

Ароматна блискуча золотиста копчена рибка може вийти в результаті як гарячого, так і холодного процесу. У першому випадку все відбудеться швидко, за півгодини, у другому – довго, затягнеться на добу і більше.

Естетична привабливість рибки залежить від:

  1. Хорошою коптильні.

  2. Правильно витриманої температури протягом всього процесу.

  3. Того, який набір тріски для копчення обраний.

  4. Відсутність загоряння деревини.

  5. Вірно обраної рибки.

  6. Вміло підібраного маринаду.

Секрети успіху у виборі гасники

  • Риба буде гарніше, якщо обдавати її димом в підвішеному стані, а не на сітці.

  • Підвішуючи рибу забезпечте їй простір. Тушка не повинна торкатися стінок коптильні або інших рыбех.

  • Якщо Вам важлива естетика їжі, віддайте перевагу дымницам з кришкою «будиночком». Конструкція таких коптилен дозволяє відводити конденсат від продуктів.

  • Не варто перетримувати рибку в коптилке. Смаколики вважаються готовими, коли біля хребта немає крові, а шкірка трохи відстає.

  • Легше стежити за температурою буде з моделями, стінки яких вмонтований термометр.

Тріска

Ідеальні для риби – листяні і фруктові дерева.

Дуб вільха зроблять мешканку водойм насичено жовтою, майже коричневою. Світла шкіра Вам гарантована з липою, буком і кленом. Хочете терпкості – намочіть тріску, Ви фанат пряного смаку – додайте до трісці чебрець або фенхель.

Приготування копченої риби

Яку рибу найкраще коптити?

Мешканці морів, річок і озер середньої жирності або жирні – ідеальні претенденти на гаряче копчення:

  • вугор;

  • оселедець;

  • тріска

  • жерех;

  • камбала;

  • сига;

  • горбуша;

  • лящ;

  • морський окунь;

  • дрібна риба за типом кільки.

Чудово проявлять себе, якщо ви вибрали дымогенераторы холодного копчення:

  • тарань;

  • вобла;

  • кефаль;

  • нельма;

  • лящ;

  • омуль;

  • вугор.

Незалежно від температури диму, ідеальні для копчення осетрові та червона риба – лосось, сьомга, нерка, горбуша, форель, кета.

Що робити з тушкою

Випотрошена риба без зябер вимагає попередньої підготовки:

  1. Спочатку її потрібно замочити в маринаді, розсолі або ж засолити.

  2. Після, просмикнути тушку від рота до хвоста паличкою і обмотати шпагатом.

  3. Дуже великих рибин варто розрізати на шматки і позбавити від плавників.

Маринад

Варіантів підготовки продукту до копчення – сотні, якщо не тисячі. Пропонуємо Вам ще один рецептик, на цей раз для копчення камбали в коптильні гарячого копчення.

Для приготування маринаду Вам знадобиться:

  • камбала – 3 шт.;

  • сіль і спеції за смаком;

  • рубана зелень;

  • подрібнений часник – 4 зубці.

Проста підготовка риби.

Приготуйте суміш з солі, спецій, часнику та зелені. Натріть отриманою пастою промиту і випатрану рибу. Залиште маринуватися на добу в холодильнику. Коптите до готовності.

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner