Тріска в наборах продається в широкому доступі на сторінках сайтів і прилавках магазинів. Деревну стружку з мішечків можна змішувати на свій розсуд. У продажу є і готові суміші різних деревних порід. Тим, кого приваблює творчий процес, варто купити набір тріски для копчення і міксувати різні породи самостійно.
Майже всі листяні породи підходять для копчення. Виняток – береза, що при невмілому поводженні, додає продуктам дегтярный присмак.
Из хвойных подходит только можжевельник в виде добавок. Ель, сосна, кедр и другие породы с иголками слишком богаты смолами, которые при тлении сделают копчености горькими.
Закладывая вкусности в коптильню холодного копчения или выбирая горячий процесс, мы можем продумать не только желаемый вкус готового продукта, но и его цвет.
-
Темно-желтый и коричневый цвета дают дуб и ольха.
-
Красный оттенок дарит продуктам красное дерево.
-
Бронзовый – можжевельник.
-
Светло-золотой тон – результат копчения на всех других лиственных породах.
Создайте свою смесь
В таблиці представляємо інформацію про основі будь-якої суміші – комбінації деревної тріски і можливих домішках у вигляді гілочок, горіхової шкаралупи або трав.
Продукт | Тріска для змішування | Добавки у вигляді гілочок | |
Фруктові породи | Інші листяні | ||
Риба і морепродукти | Вишня, груша, персик, слива, черешня, яблуня | Бук, вільха, горобина | Виноград, розмарин, чорна смородина, евкаліпт, ялівець |
Домашня птиця | Абрикос, вишня, груша, персик, черешня | Дуб, горобина. | Чорна смородина, ялівець і евкаліпт |
Дика птиця | Абрикос, вишня, слива, яблуко | Дуб, вільха, горобина | Виноград, чорна смородина, евкаліпт, ялівець |
Свинина | Абрикос, груша, персик, слива, яблуко | Бук, дуб | Чорна смородина, ялівець і евкаліпт |
Яловичина | Абрикос, груша, персик, слива | Бук, дуб | Чорна смородина, ялівець і евкаліпт |
Баранина | Абрикос, груша, персик, слива
| Бук, дуб | Чорна смородина, ялівець і евкаліпт |
Кролик | Зливу | Вільха | Виноград і ялівець |
Сало | Персик, черешня |
| Розмарин, чорна смородина і ялівець |
Овочі | Вишня, черешня |
| Ялівець |
Сир | Абрикос, вишня | Бук, вільха | Виноград, ялівець |
Керуючись простий табличкою, експериментуйте і створюйте свої димні кулінарні шедеври.