Хочете харчуватися смачно, натурально і правильно, а може вам набридли стейки і буженина з супермаркетів? На сайті SmokeHouse ви знайдете чудове рішення для кухні, дачі, будинку, котеджу. Де б ви не жили, ви тепер зможете приготувати будь-м'ясний делікатес. Назад дороги немає – попереду велике кулінарне майбутнє, ситна та поживна.
Які принципи холодного копчення: використання димогенератора Smoke
Корисне буває неймовірно смачним, в цьому ви скоро переконаєтеся, якщо почнете застосовувати димогенератор для холодного копчення в приготуванні м'ясних страв. Навіть закоренілі вегетаріанці навряд чи зможуть встояти перед апетитним шматочком копченого м'яса з коптильні.
В процесі копчення:
-
м'ясний продукт обкурюють димом, температура варіює від 18 до 25 градусів;
-
відбувається помірне підсихання, просочування димком і покриття скоринкою;
-
м'ясо набуває пікантний насичений смак, особливий аромат, зберігає корисний білковий склад;
-
коптильні речовини забезпечують довгий термін зберігання завдяки антисептическому ефекту.
Копчене м'ясо домашнього приготування стане кращою заміною ковбас з магазинів і вуличних фаст-фудів. М'якоть відрізняється ніжністю і не пересихає, зберігається соковитість і аромат. Зверху з'являється рум'яна коричнева скоринка. Корисний стейк насичується приємним ароматом димку.
У SmokeHouse ви зможете придбати коптильню холодного копчення і готувати кілька разів смачніше закуску до пива, ніж та, яка пропонується в пивних барах.
Смаколики з м'яса у копченому стилі: як вибрати і засолити
Порадуйте сім'ю копченими делікатесами, здивуйте гостей м'ясних асортиментом. Готуйте з різних сортів м'яса – з свинини, курятини, кролика, індички, баранини.
Вибираючи м'якоть, оцінюйте її за такими параметрами – забарвлення, запах, текстура і консистенція. Для свіжої яловичини притаманний яскраво-червоний колір. М'якоть ошийка, ребра і грудинка свинини пофарбовані в рожевий колір, окіст в насичено червоний.
У свіжого м'яса приємний парної запах. При натисканні волокна не прилипають до пальців, поглиблення швидко вирівнюються. Заморожене м'ясо оглядають – фарбування повинна бути яскравою, червоною.
Від правильної засолювання залежить якість готового м'яса. 50% успіху визначає саме процес засолювання. Ви можете вибрати будь-який з вподобаних варіантів.
Сухий спосіб
Самий простий і швидкий. М'ясні шматочки натирають сіллю. Для пікантності смаку за бажанням обсипають спеціями і пряними травами. Укладають послідовно шарами. Зверху встановлюють гніт, це допоможе м'якоті просочитися соком і вийде смачніше.
Термін маринування для маленьких шматків вагою до 500 г 10-14 днів. Порції по 1 кг і більше солять до 3 тижнів. Кожен день м'ясо перевертають, щоб засолювання йшла рівномірно. Випливає зайвий сік зливають. Коли посол закінчиться, пару годин м'ясо відмочують у воді.
Мокрий спосіб
Тим, хто любить соковите ароматне м'ясо, неодмінно сподобається застосування розсолів. Граючись складом приправ, досягають приголомшливих смаків для майбутніх копчених продуктів. М'ясо натирають сіллю, щільно укладають в ємність. Заливають розсолом, в склад якого входить:
-
10 г цукру;
-
50 г вподобаних сухих приправ;
-
10 г запашних спецій;
-
1 літр кип'яченої води.
Створюйте власні кулінарні шедеври. Ви зможете приготувати делікатеси, маючи лише базові знання в кухарському мистецтві. Додайте лавровий лист, червоний і чорний перець. Вишуканий смак додасть любисток, чебрець і чебрець.
Яку тріску використовувати?
Технологія приготування м'яса полягає в безперервній обробці димом, який виробляє димогенератор. Для отримання серпанок застосовують тріску від садових і лісових дерев.
Як вибрати суху деревину залежно від виду м'яса:
-
для свинини підходить яблуня, абрикос, виноград, бук, дуб;
-
для телятини і яловичини черешня, граб, вишня, абрикос, осика;
-
для курятини і вирізки індички горобина, персик, вишня, абрикос;
-
для баранини зливу, вільха, акація, черешня, осика, смородина.
Щоб ви хотіли закоптити – реберця, грудинку, шинку, а може бути ковбаски – вашим помічником стане коптильня холодного копчення ціна, якої доступна кожному любителю здорової та смачної їжі.
Під час приготування смолисті речовини з натуральної деревини просочують м'якоть при низьких температурах. Якісні характеристики м'яса поліпшуються. Смоли, кислоти, альдегіди, феноли додають аромат, вносять родзинку у смак, додаючи цікаві нотки.
Особливості копчення: як смачно, правильно і просто приготувати
Коптильню встановлюють подалі від джерел можливого загоряння. На дно укладають вибрані тирса і тріску фруктових дерев, для пікантності можна додати листочків розмарину або м'яти.
М'ясо перед копченням злегка просушують. Встановлюють ґрати і розкладають стейки, залишаючи між ними трохи простору. Закривають кришку, і включають коптильню. Дим надходить до м'яса вже охолодженим – через димар.
Процесс приготовления длится от 3 суток до недели, мясо более 1 кг коптят 5-7 дней. Температура в камере дымогенератора поддерживается в пределах 20 градусов, и не меняется. За температурным режимом следят при помощи меню.
Извлекают из камеры готовое мясо и дают побыть 1-2 часа на воздухе. Копченая продукция лучше сохраняет пикантный аромат дыма и насыщенность вкуса.
Какие преимущества холодного копчения дома?
Приготовить деликатесы своими руками с помощью мини-коптильни – это не только вкусно, но еще выгодно и полезно. Посчитайте сами – свежее мясо стоит в 2-3 раза дешевле, чем копчености в магазине и на рынке.
Вы не только сэкономите деньги в семейном бюджете, но еще накормите своих домочадцев натуральной качественной пищей. Польза для здоровья домашней еды ни у кого не вызывает сомнений. Сочность, нежность, изысканный вкус и аромат – такие копчености можно приготовить только своими руками.
Кроме того, дома вы всегда уверены в свежести приготовленного блюда. А можно ли есть буженину из супермаркета, которая лежит на прилавках месяцами. Домашние заготовки вы сможете смело давать детворе, угощать родственников и друзей.
Со вкусом домашнего копченого мяса не сравнится ни одна ветчина. С помощью дымогенератора и коптильни вы почувствуете себя шеф-поваром ресторана.
Дивуйте, готуйте новеньке, використовуйте різні різновиди м'яса і рецептури засолов. Змінюючи суміші приправ, спецій, тріски для серпанок ви зможете створювати нові кулінарні шедеври. Придумуйте і творіть чудеса з коптильнею від SmokeHouse