Кошик
1188 відгуків
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Смачне копчення м'яса в домашніх умовах: секрети приготування

Смачне копчення м'яса в домашніх умовах: секрети приготування

Хочете харчуватися смачно, натурально і правильно, а може вам набридли стейки і буженина з супермаркетів? На сайті SmokeHouse ви знайдете чудове рішення для кухні, дачі, будинку, котеджу. Де б ви не жили, ви тепер зможете приготувати будь-м'ясний делікатес. Назад дороги немає – попереду велике кулінарне майбутнє, ситна та поживна.

Які принципи холодного копчення: використання димогенератора Smoke

Корисне буває неймовірно смачним, в цьому ви скоро переконаєтеся, якщо почнете застосовувати димогенератор для холодного копчення в приготуванні м'ясних страв. Навіть закоренілі вегетаріанці навряд чи зможуть встояти перед апетитним шматочком копченого м'яса з коптильні.

В процесі копчення:

  • м'ясний продукт обкурюють димом, температура варіює від 18 до 25 градусів;

  • відбувається помірне підсихання, просочування димком і покриття скоринкою;

  • м'ясо набуває пікантний насичений смак, особливий аромат, зберігає корисний білковий склад;

  • коптильні речовини забезпечують довгий термін зберігання завдяки антисептическому ефекту.

Копчене м'ясо домашнього приготування стане кращою заміною ковбас з магазинів і вуличних фаст-фудів. М'якоть відрізняється ніжністю і не пересихає, зберігається соковитість і аромат. Зверху з'являється рум'яна коричнева скоринка. Корисний стейк насичується приємним ароматом димку.

Важливо! Терміни збереження м'ясної продукції холодного копчення подовжуються до 1-1,5 місяців без втрати смакових і товарних якостей. Копчена свиняча вирізка може взагалі зберігатися до 6-7 місяців.

У SmokeHouse ви зможете придбати коптильню холодного копчення і готувати кілька разів смачніше закуску до пива, ніж та, яка пропонується в пивних барах.

Смаколики з м'яса у копченому стилі: як вибрати і засолити

Порадуйте сім'ю копченими делікатесами, здивуйте гостей м'ясних асортиментом. Готуйте з різних сортів м'яса – з свинини, курятини, кролика, індички, баранини.

Довідка! Для копчення застосовують свіжі та заморожені продукти.

Вибираючи м'якоть, оцінюйте її за такими параметрами – забарвлення, запах, текстура і консистенція. Для свіжої яловичини притаманний яскраво-червоний колір. М'якоть ошийка, ребра і грудинка свинини пофарбовані в рожевий колір, окіст в насичено червоний.М'ясо холодного копчення

У свіжого м'яса приємний парної запах. При натисканні волокна не прилипають до пальців, поглиблення швидко вирівнюються. Заморожене м'ясо оглядають – фарбування повинна бути яскравою, червоною.

Від правильної засолювання залежить якість готового м'яса. 50% успіху визначає саме процес засолювання. Ви можете вибрати будь-який з вподобаних варіантів.

Сухий спосіб

Самий простий і швидкий. М'ясні шматочки натирають сіллю. Для пікантності смаку за бажанням обсипають спеціями і пряними травами. Укладають послідовно шарами. Зверху встановлюють гніт, це допоможе м'якоті просочитися соком і вийде смачніше.

Термін маринування для маленьких шматків вагою до 500 г 10-14 днів. Порції по 1 кг і більше солять до 3 тижнів. Кожен день м'ясо перевертають, щоб засолювання йшла рівномірно. Випливає зайвий сік зливають. Коли посол закінчиться, пару годин м'ясо відмочують у воді.

Мокрий спосіб

Тим, хто любить соковите ароматне м'ясо, неодмінно сподобається застосування розсолів. Граючись складом приправ, досягають приголомшливих смаків для майбутніх копчених продуктів. М'ясо натирають сіллю, щільно укладають в ємність. Заливають розсолом, в склад якого входить:

  • 10 г цукру;

  • 50 г вподобаних сухих приправ;

  • 10 г запашних спецій;

  • 1 літр кип'яченої води.

Важливо! Не бійтеся пересолити, від нестачі солі м'ясо може почати псуватися. Сольову кірку завжди можна змити.

Створюйте власні кулінарні шедеври. Ви зможете приготувати делікатеси, маючи лише базові знання в кухарському мистецтві. Додайте лавровий лист, червоний і чорний перець. Вишуканий смак додасть любисток, чебрець і чебрець.

Яку тріску використовувати?

Технологія приготування м'яса полягає в безперервній обробці димом, який виробляє димогенератор. Для отримання серпанок застосовують тріску від садових і лісових дерев.

Як вибрати суху деревину залежно від виду м'яса:

  • для свинини підходить яблуня, абрикос, виноград, бук, дуб;

  • для телятини і яловичини черешня, граб, вишня, абрикос, осика;

  • для курятини і вирізки індички горобина, персик, вишня, абрикос;

  • для баранини зливу, вільха, акація, черешня, осика, смородина.

Щоб ви хотіли закоптити – реберця, грудинку, шинку, а може бути ковбаски – вашим помічником стане коптильня холодного копчення ціна, якої доступна кожному любителю здорової та смачної їжі.

Під час приготування смолисті речовини з натуральної деревини просочують м'якоть при низьких температурах. Якісні характеристики м'яса поліпшуються. Смоли, кислоти, альдегіди, феноли додають аромат, вносять родзинку у смак, додаючи цікаві нотки.

Особливості копчення: як смачно, правильно і просто приготувати

Коптильню встановлюють подалі від джерел можливого загоряння. На дно укладають вибрані тирса і тріску фруктових дерев, для пікантності можна додати листочків розмарину або м'яти.

М'ясо перед копченням злегка просушують. Встановлюють ґрати і розкладають стейки, залишаючи між ними трохи простору. Закривають кришку, і включають коптильню. Дим надходить до м'яса вже охолодженим – через димар.

Процесс приготовления длится от 3 суток до недели, мясо более 1 кг коптят 5-7 дней. Температура в камере дымогенератора поддерживается в пределах 20 градусов, и не меняется. За температурным режимом следят при помощи меню.

Извлекают из камеры готовое мясо и дают побыть 1-2 часа на воздухе. Копченая продукция лучше сохраняет пикантный аромат дыма и насыщенность вкуса.

Внимание! Во время холодного копчения максимально сохраняются протеины и ферменты, витамины Е и группы В. В копченом мясе содержатся такие жизненно необходимые макро-и микроэлементы: йод, железо, цинк, кальций, магний.

Какие преимущества холодного копчения дома?

Приготовить деликатесы своими руками с помощью мини-коптильни – это не только вкусно, но еще выгодно и полезно. Посчитайте сами – свежее мясо стоит в 2-3 раза дешевле, чем копчености в магазине и на рынке.

Вы не только сэкономите деньги в семейном бюджете, но еще накормите своих домочадцев натуральной качественной пищей. Польза для здоровья домашней еды ни у кого не вызывает сомнений. Сочность, нежность, изысканный вкус и аромат – такие копчености можно приготовить только своими руками.

Кроме того, дома вы всегда уверены в свежести приготовленного блюда. А можно ли есть буженину из супермаркета, которая лежит на прилавках месяцами. Домашние заготовки вы сможете смело давать детворе, угощать родственников и друзей.

Со вкусом домашнего копченого мяса не сравнится ни одна ветчина. С помощью дымогенератора и коптильни вы почувствуете себя шеф-поваром ресторана.

Дивуйте, готуйте новеньке, використовуйте різні різновиди м'яса і рецептури засолов. Змінюючи суміші приправ, спецій, тріски для серпанок ви зможете створювати нові кулінарні шедеври. Придумуйте і творіть чудеса з коптильнею від SmokeHouse

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner