Кошик
1203 відгуків
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Копчення скумбрії в коптильні: як приготувати смачне ласощі в домашніх умовах

Копчення скумбрії в коптильні: як приготувати смачне ласощі в домашніх умовах

Порадуйте себе смачною і корисною копченою рибкою. Скумбрія, приготована в коптильні будинку – це дивовижний делікатес, який припаде до душі кожному. Важко відмовитися від таких ласощів. Рибка набуває ніжність і неповторний аромат, перевершує по свіжості та смаку магазинну, ціни на яку деколи кусаються. А її користь викликає більше довіри, чи не так?

Що потрібно для копчення?

Самий затребуваний продукт на святковому столі – копчена скумбрія. А може, ви хочете ласувати рибкою частіше, адже в ній так багато елементів, цінних для судин, кісток і головного мозку. Регулярно вживаючи морську скумбрію, можна відмінно себе почувати, завжди бути наповненим енергією і силою, забути про хвороби. Філе риби - джерело вітамінів і мінералів, ликопинов і омега-з'єднань.

Щоб приготувати делікатес вам всього лише знадобиться скумбрія, і коптильня для холодного копчення купити яку ви можете на https://koptim.com.ua/. Та ще й з приємними подарунками, які гарантовано отримає кожен покупець.Копчення скумбрії

Всього 1 коптильня і безліч варіантів застосування для різноманітності вашого рибного раціону. Ви зможете перетворити на диво-рибку із золотистою шкірочкою свіжоморожену, засоленість, скумбрію при мінімумі витрат часу і сил.

Зручний і недорогий пристрій можна використовувати в будь-який час, брати з собою в заміський будинок або дачу. З ним у вас завжди буде можливість приготувати смачну скумбрію без втрати смаку та користі.

Додатковий інвентар, який вам знадобиться:

  • комплект мисок;

  • ніж;

  • ємність з нержавіючої сталі;

  • дошка для оброблення.

Увага! Вибираючи тушку, звертайте увагу на запах. Свіжа рибка завжди приємно і не різко пахне. На зябрах у свіжої риби відсутня слиз і плівки. Подивіться на очі – вони повинні бути чисті, без нашарувань і нальотів.

Як розморозити і розділити скумбрію?

Заморожену рибу перед початком приготування залишають при кімнатній температурі і дають розморозитися. Швидше це можна зробити, якщо помістити тушку в холодну воду – через 1,5 години рибку можна обробляти.

На обробній дошці у скумбрії гострим ножем відокремлюють голову. Іноді за бажанням можна залишити при середніх розмірах риби. Акуратно вичищають нутрощі і промивають в проточній воді. З черевної поверхні ребер видаляють чорну плівочку, що покриває порожнину зсередини. Тепер рибка готова до засолюванні.

Особливості засолу: 2 варіанти

Засолку скумбрії господині проводять на свій смак – з мокрою або сухою техніці. Для варіантів з класичним смаком використовують тільки сіль. Якщо хочеться родзинки – для вишуканого присмаку додають прянощі і спеції. Це коріандр, мускатний горіх, сушений імбир, часник, базилік. Граючись спеціями, змінюють м'якість і присмак при копченні, отримують величезні порції рибки.

Для сухого способу філе пересипають сіллю, укладають в посуд і ставлять у холодильник на добу. Поліпшити аромат можна, якщо додати лаврового листа, перцю чорного або запашного, а також спецій.

При використанні маринаду рибка виходить соковитіше і з яскравим смаком. На 3 філе середнього розміру знадобиться 1 літр розсолу.

В склад на 1 л води додають:

  • 1/4 склянки цукру;

  • сік 1 свіжого лимона;

  • перці-горошини або мелені суміші;

  • 100 г солі.

Довідка! Розчиняють в рідини, доводять до кипіння і прибирають з печі. Маринад переливають у велику миску або тазик, опускають рибу і заливають розсолом філе цілком.

Для кращої фіксації накладають прес. Застосовують грати або блюдце з повною банкою. Тримають протягом 1-1,5 годин. Для тих, хто любить гостреньку рибку, кулінари радять додати сік часнику.

Зорієнтуватися у ступеня солоності можна по закінченні часу засолу. Для цього просто відрізають шматочок, пробують і якщо солі не вистачає, додають в розсіл і залишають на кілька годин. При пересаливании філе вимочують.

Копчення скумбрії в коптильні від «SmokeHouse»: швидко і смачно

Після того, як риба просушена протягом 30 хвилин, можна приступати власне до копчення. Для цього філе поміщають в коптильні для холодного копчення. Попередньо просушують поверхню, так як для холодного способу продукт повинен бути помірно просушеним.

Які нюанси приготування в димогенераторі від «SmokeHouse»:

  • скумбрію розвішують на гаках або викладають на решітки;

  • готують все для димовідводу та надходження кисню;

  • в димогенератор насипають тріски, підпалюють на дні камери:

  • коптильню прикривають матеріалом, кришкою;

  • за початок копчення приймають час, коли з'явиться перший димок;

  • тривалість копчення всього 2-3 години;

  • вступ диму повинно йти безперервно;

  • температурний режим 24 градуси, може варіювати від 20 до 30 градусів;

Важливо! Однієї закладки трісок досить на повноцінний цикл і приготування рибної партії. Процес відбувається самостійно і не потребує нагляду.

Можна використовувати різні різновиди трісок – з бука, вільхи, яблуні, груші та інших садових дерев.

Добитися ідеального смаку – непросте завдання, але димогенератор холодного копчення «SmokeHouse» легко справляється з нею. Незаперечні бонуси обладнання: комфортне використання, мобільність і можливість транспортування. В цей малогабаритний прилад неможливо не закохатися. Він стане вашим найкращим помічником, якщо ви хочете їсти правильну і здорову їжу.

Як використовувати скумбрію домашнього копчення?

Деякі до сих пір вважають за краще купувати готову скумбрію, щоб не возитися з процесом приготування. Але як багато вони втрачають. Жодна магазинна рибка ніколи не буде такою свіжою і ароматною. А коптильное чари таким захоплюючим і привабливим.

Мінімум витрат грошей і часу – вся просушування і закладка на копчення вимагає не більш півгодини. Можна використовувати порції відразу. Але дозрівання буде повним протягом 2-3 діб. Для цього філе перекладають у вакуумний пакет. За цей час смак стане більш насиченим і привабливим. Від шматочка такої рибки, не тільки гостей, але і господиню за вуха не відтягнеш. Крім того, магазинна копчена риба коштує в 2-3 рази дорожче.

Золотиста блискуча шкірка, прошарок найтоншого жиру, ніжна м'якоть – блаженство для гурманів. З філе готують нарізки, додають в бутерброди, використовують як основу до гарячих гарнірів. Риба відмінно поєднується з розсипчастим рисом, вареною картоплею та пюре. Скумбрія, закопчена з допомогою димогенератора від «SmokeHouse» – гідно прикрасить свято.

Набридла підозріла копчена скумбрія з магазину? Хочеться по-справжньому смачної кухні без підсилювачів смаку і небезпечного глютамата? Коптите самі вишукані делікатеси, використовуйте натуральне. Ваші вірні помічники – коптильні, з допомогою яких, ви зможете приготувати безліч страв. Це копчені стейки сома, ляща, карпов.

Комфортні коптильні безпосередньо від перевіреного виробника – можливість харчуватися правильно, смачно і ситно годувати друзів і гостей, постачати в організм масу корисних речовин. Тріски з органічного дерева, це не шкідливий рідкий дим. Рибка домашнього копчення з якісних продуктів – це ваш 100% внесок у здоровий спосіб життя.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner