Кошик
1201 відгук
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Смачно їсти не заборониш: холодне копчення м'яса – легко і корисно

Смачно їсти не заборониш: холодне копчення м'яса – легко і корисно

Мрієте харчуватися смачно і правильно? Хочете дивувати рідних або запросити сусідів на звану трапезу, приготуйте копчене м'ясо самі. Багато розглядають копчення м'яса в домашніх умовах холодним способом, як малий бізнес. Кращою альтернативою магазинним сосисок, ковбас є м'ясо, приготоване в коптильні для холодного копчення своїми руками. Ароматна свиняча грудинка, найсвіжіший апетитний окіст не йде ні в яке порівняння з продуктами з супермаркету. З коптильнею ви зможете приготувати будь-яке м'ясо – телятину, яловичину, свинину. Користь такого м'яса безсумнівна – відсутність шкідливих Е і канцерогенів, 100% збереження незамінних амінокислот, що містяться тільки в натуральному м'ясі.

В чому суть холодного копчення м'яса?Домашні копченості

Прикраса святкового столу – домашні копченості, які отримують в особливій техніці. При обробці м'яса холодним способом потрібний температурний режим в межах 20-25 градусів. Деревина згорає потихеньку, без великого полум'я. Для диму використовують тріску, стружки, тирсу. Деревина фруктових дерев додає м'ясу красивий золотистий або коричневий колір, апетитні запахи. Зверху утворюється ніжна скоринка, а всередині соковита м'якоть. Таке страву – мрія гурмана. Купуючи коптильню холодного копчення https://koptim.com.ua ви зможете ласувати делікатесами кожен день. Балувати себе і всіх членів сім'ї.

Особливості копчення холодним способом:

  • Обробка триває 2-4 доби. Для великих окостів, корейки, грудинки може знадобитися тиждень.

  • М'ясо втрачає вологу, насичується копченим ароматом, злегка підсихає верхній шар.

  • Дим впливає на м'ясо бактерицидну дію, запобігаючи його псуванню, насичує її корисними антиоксидантами.

Але найголовніше, копчений продукт набуває вишуканий смак, ніжність. Термін зберігання копченого м'яса подовжується до 2-3 місяців.

Коптильні збираються досить просто – вам знадобиться димогенератор холодного копчення і ємність. Зберігати пристрій можна в розібраному компактному вигляді. Але навряд чи вам захочеться складати обладнання надовго.

Яке м'ясо обрати?

Кулінарні експерти рекомендують коптити будь-яке м'ясо, яке вам подобається. Спробувавши один раз домашній делікатес, любителі копченостей вже не можуть зупинитися. Експериментують з різними видами вирізки, складами маринадів, спеціями, і щоразу отримують диво – ніжну консистенцію, дивовижний смак.

Увага! На ринку вибирайте свинину з товщиною сала 2-3 см, наявністю прошарків. Такі скиби виходять ніжними і соковитими.

Навіть жорсткі шматки туші в ході копчення пом'якшуються, набувають характерну ніжність копченостей. Відбувається руйнування міцних сполучнотканинних волокон. М'якоть просочується стійким незвичайним ароматом.

Так як 80% людей вважають за краще свинину, не приготувати це м'ясо просто неможливо. Для копчення великими шматками, більше 2-3 кг використовують:

  • лопаткову частину;

  • окіст;

  • балик з вирізки;

  • корейку;

  • рульку,

  • подчеревок;

  • сало;

  • грудинку.

М'ясо з коптильніДля копчення дрібними шматочками чудово підходять реберця, вуха, язик, щечное м'ясо. З баранини смачно приготувати можна лопатку, сідло, м'якоть задньої частини ніг. У яловичині вибирають ребра, філе, стегенця, лопаткову частину.

Ті, хто люблять, щоб м'ясо було м'яким, вибирають вирізку від молодих тварин – до однорічного віку. Для тривалого зберігання краще використовувати заготовки від тварин віком старше.

Кращий помічник в будинку - коптильня холодного копчення

Якщо ви любите щільно поїсти, коптильня для холодного копчення купити яку можна в «SmokeHouse» стане для вас паличкою виручалочкою. Отримати делікатесні копченості з димогенератором холодного типу в ній можна легко і швидко. Від вас буде потрібно лише замаринувати продукт, і підкласти тріску. Всю іншу готування коптильня зробить за вас. Підсипати тирсу достатньо 1 раз на 4-6 годин.

Серед обладнання численні позитивні відгуки заслужили пристрою «SmokeHouse». У чому переваги коптилен з холодним способом приготування:

  • рівномірний тління тирси;

  • відсутність сажі і диму;

  • широкий асортимент тріски;

  • функціонування без неочікуваних загасань;

  • якісна вироблення густого диму.

Стандартне обладнання оснащене димогенератором, компресором, кріпленнями і трубками. Щоб приступити до готування, резервуар – ящик або ємність, з'єднують з генератором.

Вас чекає різноманітність смаків, безсумнівний внесок у скарбничку здоров'я, так як домашнє м'ясо набагато цінніше і апетитніше сосисок. Копчена свинина або яловичина готується будинку смачніше і набагато корисніше магазинної.

М'ясо солимо перед копченням: усе легко та просто

Приготовані шматки вирізки перед засоленням миють і злегка обсушують. Сіль використовують будь-яку, яка вам більше подобається – кам'яну крупного помелу, йодовану або екстра. Основне завдання – добре просолити продукт. Норма, яка може вам знадобитися, варіює в межах 1 склянки.

Довідка! Солити потрібно так, щоб сіль цілком покрила шматочки. Натирають ретельно з усіх боків. Пересипають шматочки і укладають у каструлю, відерце, скляну ємність.

Склад посолочной суміші:

  • 100 г солі;

  • 50 г цукру.

Ця кількість на 10 кг м'яса.

Для пікантного смаку можна на цьому етапі додати прянощів, улюблених м'ясних спецій і навіть часник. Для цього його тонко нарізати на пластинки і ножем проштовхують в товщу м'якоті. Можна присипати лаврушкой, перемеленої в кавомолці. Зазвичай достатньо 3-5 ароматних листочка.

Важливо! Час засолу – 10-12 годин у холодильнику.

Секрети смачного маринаду: топові рецепти

Досвідчені кулінари знають, що 50% успішного копчення залежить від того, як замаринувати м'ясо. Ну а другі 50% звичайно, від вибору кращої коптильні. Насичений смаком маринад – це основа основ. Набравшись пряного аромату, соковитості, вашим бажанням побалувати сімейство, копченості виходять незвичайно смачними.

Класичний маринад

Передбачає використання солі і цукру. Термін засалювання триває 10 днів, як мінімум. Іноді доходить до 30 днів. Стандартний набір інгредієнтів виглядає так:

  • 1 ст. л. солі;

  • 0,5 л води;

  • 30 г перемеленого чорного перцю;

  • 14 зубчиків часнику;

  • 2 ст. л. оцту.

Маринад з прянощами

Смак набирається від трав і спецій, в залежності від складу. Основа – цукор і сіль. Майстри копчення рекомендують додавати:

  • лавровий лист;

  • майоран;

  • меліса;

  • перець;

  • часник;

  • гірчиця;

  • базилік;

  • чебрець;

  • селера.

Гурманом сподобається додавання кілець червоного цибулі, які перемежовують з шматками м'яса. Ягоди ялівцю, горошини перцю додають особливий аромат.

Рецепт з медом

Якщо у вас є коптильня і ви любитель копченостей, спробуйте маринад з медом. Він відтіняє смак, додає апетитних ноток ледь відчутною солодощі. Якщо ви любите смажені в меду реберця, цей маринад для вас. До складу входить:

  • 50 г меду;

  • спеції;

  • перець і сіль;

  • 4 зубчики часнику;

  • 80 г свіжовичавленого соку лимона;

  • 130 г оливкової олії.

Часник продавлюють в часничниці. У каструльці змішують всі інгредієнти до однорідної суміші. За смаком ви можете змінювати прянощі, відтіняти смак перцями – меленими і горошком.

Увага! Щоб маринування пройшло на ура – м'ясні шматочки повинні потонути в маринаді повністю. Якщо надлишки рідини тікають через краї, трохи розсолу зливають.

Після засолювання шматки миють і підсушують на повітрі. Для захисту від мошок, вуличної пилу обгортають марлею або бавовняною тканиною.

Приготувати вишукані м'ясні делікатеси самим – це реально. Головне – робити з душею, поєднувати улюблені прянощі, цукор і сіль. За бажанням можна приправляти травками. Готуйте смачненькі копченості з любов'ю. Приємного апетиту!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner