Кошик
1199 відгуків
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Копчення в домашніх умовах: який спосіб вибрати

Копчення в домашніх умовах: який спосіб вибрати

Технології в сучасному світі розвиваються з такою швидкістю, що не складе праці в домашніх умовах повторити будь-які кулінарні шедеври. Любителі смачно поїсти знають про існування різноманітних процесів і технік приготування продуктів харчування. Кожна їх них не є секретною і все залежить виключно від особистого бажання навчитися готувати в домашніх умовах не гірше, ніж на іменитої кухні. Отримавши базові навички можна придбати коптильню холодного копчення в особисте користування і приступати до створення шедеврів.Димогенератор для холодного копчення Smoke

Чому стали популярними з коптильні? Відповідь проста – неперевершений смак, натуральність та безпеку страв. Сьогодні на перше місце виходить склад продукту і спосіб його приготування. Не дарма на етикетках більшості товарів можна зустріти стікер «без ГМО» та позначку «ЕКО». Коли ми купуємо фасований продукт в магазині, то можемо подивитися його склад, вивчити товар на наявність/відсутність шкідливих компонентів і після цього прийняти рішення, чи варто його купувати. Але заходячи у відділ кулінарії, де представлені салати, гарячі страви, а також солоні та копчені продукти, ми бачимо тільки готову продукцію, процес приготування якого був прихований. Чи можна довіряти виробнику як самому собі? Ні! До того ж, ціни на коптильні холодного копчення не завищені і виправдовують себе.

Посудіть самі, купуючи коптильню, ви отримуєте можливість самостійно виробляти улюблені делікатеси. На смак вони будуть такі, як любите ви, в такому обсязі, який потрібен вам і вашій родині. Якість такої продукції буде відмінним, адже ви самостійно будете стежити за кожним етапом виробництва, контролювати не тільки свіжість продукти, але і всі гігієнічні норми.

Наважуючись на придбання пристрою, актуальним стає питання – яку коптильню вибрати, адже процес гарячого і холодного копчення відрізняється між собою, так і смак отриманих страв різниться. З яким приладом складніше працювати? Яким способом найшвидше отримати готовий продукт? Який метод менш витратний? Багато питань, на які потрібно знайти відповіді. Ми вирішили допомогти вам у цьому і порівняли між собою коптильні холодного і гарячого копчення.

Принципи роботи коптилен та їх конструкція

Що являє собою коптильня, незалежно від її типу. Це подоба скриньки, всередині якого розставлені решітки і резервуари. На решітки укладається продукт, на нього впливає дим, а зайвий жир в процесі приготування стікає в спеціальний приймач. Однак технологія гарячого і холодного копчення різниться. І це варто обговорити.

Гаряче копчення рекомендують використовувати для різноманітності продуктів харчування. Коптити можна як м'ясну продукцію – м'ясо, сало, рибу, так і овочі, сири. Вважається, що гаряче копчення більш простій процес, ніж холодне. Для того, щоб отримати готову продукцію доведеться витратити від 1 до 6 годин часу. Яким чином це вдається? Вся справа в температурі, яку слід підтримувати на рівні 50-60 градусів.

Особливості гарячої коптильні:

+ Простота. Якщо немає можливості купити готовий виріб, коптильню для гарячого копчення нескладно зробити своїми руками. До того ж, процес виготовлення не зазнає великих фінансових втрат.

+ Мобільність. Таку коптильню можна встановлювати в зручному місці і, при необхідності, переносити з місця на місце.

+ Швидкість приготування. Покликали до вечора гостей? Ви зможете порадувати їх копченими делікатесами власного виробництва.

+ В результаті копчення ви отримуєте продукт, який відразу ж готовий до вживання.

Холодне копчення – більш тривалий процес. Температура, яка впливає на продукт, не повинна перевищувати 25 градусів. Тому часові витрати відчутніше. В середньому, для того, щоб отримати готову продукцію доведеться впливати на напівфабрикат близько 1-3 доби. Однак, у цьому є своя перевага. Продукт холодного копчення, в результаті тривалого приготування, втрачає практично всю зайву рідину. Це дозволяє йому продовжити терміни зберігання.

Конструкція коптильні складніше, її не так просто буде перемістити. Адже необхідно два відсіки – топка і ємність, між якими відбувається циркуляція диму. Їх з'єднує димар, який може досягати близько 2 метрів в довжину.

Процес копчення захоплюючий, особливе задоволення приносять результати роботи, коли починається дегустація страв, приготованих своїми руками. Який би тип копчення ви не вибрали, варто дотримуватися правил роботи, витримувати час впливу диму і контролювати температурний режим всередині пристрою.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner