Кошик
1222 відгуків
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Як вибрати коптильню для домашнього копчення

Як вибрати коптильню для домашнього копчення

Як вибрати коптильню для домашнього копчення

вибрати коптильню ХарківВ процесі копчення продукти набувають неймовірний смак і аромат. Багато фанатів копченостей давно перестали купувати димні смаколики в магазинах і коптять вдома самі. З сучасним обладнанням і насиченим ринком спеціалізованих супутніх товарів, гаряче копчення більше не вимагає відкритого простору і самостійної заготівлі дров. Маленькі компактні коптильні з можливістю відвести гарячий дим у кватирку легко розміщуються на конфорках домашньої плити.

Температура диму

Всі коптильні поділяються на два види.

  1. Для гарячого процесу.

  2. Для просочування холодним димом.

Если Вы планируете коптить на свежем воздухе, готовы к длительному процессу, способному затянуться на несколько суток, Вам идеально подойдет дымогенератор для коптильни. Он обеспечит стабильный длительный процесс, за которым Вам не нужно будет следить. В такое устройство достаточно раз в 3-4 часа подсыпать щепу.

Если Вы хотите коптить не выходя из кухни, Вам следует обратить внимание на первый вид дымниц. Такое оборудование отличается разными размерами, формами и материалами.

Горячий процессВиды коптильни Харьков

Горячий дым, даря продуктам невероятный вкус и аромат, еще и сохраняет все жиры в неизмененном виде, что очень важно для людей, следящих за уровнем холестерина в крови. Продукты горячего копчения хранятся всего пару дней, в то время как холодного – несколько месяцев, а в правильных условиях – даже лет.

Насколько выгодной бы ни была коптильня холодного копчения, для домашнего копчения большинство все равно выбирают горячий процесс.

Его преимущества:

  • Менее трудоемкий.

  • Занимает в 10 раз меньше времени.

  • Может проводиться в помещениях.

Отличия дымниц

  1. Форма. Большинство современных коптилен прямоугольные.

  2. Особливості конструкції.

  • Гідрозатвор. Дозволяє коптити в приміщенні, покликаний відвести весь утворюється дим в штуцер. Приєднаний до штуцера шланг можна вивести в кватирку або вентиляційний отвір.

  • Термометр. Весь процес ділиться умовно на 2 етапи. На першому відбувається прогрівання продуктів і їх підсушування при низькій температурі. На другому – безпосередньо копчення при температурі до 120°С. Вбудований термометр істотно полегшує завдання контролю.

  • Дах «будиночком». Зробить копченості ще гарніше – конструкція відведе конденсат від продуктів.

3. Розміри коптильні гарячого копчення. Переважно це невеликі пристрої, здатні розміститися на декількох, або навіть на одній конфорці.

4. Матеріал.

На ринку коптильного устаткування представлені моделі з нержавіючої сталі і чорного металу. Перші дорожче, зате не боїться вологи і більш довговічні. Другі – дешевше і страждають від корозії.

Вибирайте дымницу під свої потреби і коптите з задоволенням!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner