Кошик
1201 відгук
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Секрети приготування сала гарячого копчення

Секрети приготування сала гарячого копчення

Секрети приготування сала гарячого копчення

Якщо у Вас вже є якісна домашня коптильня гарячого копчення, Вам залишилося тільки підібрати тріску, сало і маринад. Розповімо про все по порядку.

Успіх процесу залежить від правильно обраного сала

Ідеальним продуктом для копчення можна назвати правильно вибраний за певними критеріями подчеревок.

  1. Вік тварини. Важливо вибирати молодняк: шматки без жовтизни або сірого відтінку, допустимі – рожеві вкраплення. Шкура повинна бути максимально тонким. Сало з черева, зазвичай має прошарки м'яса, що нам тільки на руку.

  2. Товщина. Мінімум – 4 див. Якщо подчеревок буде тонше, то в процесі маринування і копчення він стане надто сухим, а м'ясні прошарку ще й жорсткими.

Підготовка продукту

Перш, ніж приступати до маринування, необхідно розрізати сало на смужки по 10 см. у довжину.

Далі – вибирайте маринад або розсіл на смак. Всі рецепти розраховані на 1 кг продукту.

З соєвим соусом.

Інгредієнти:

  • 3 ст. л. соєвого соусу;

  • 8 подрібнених зубчиків часнику;

  • 60 гр. солі;

  • жменя улюблених спецій;

  • 2 лаврових аркуша.

Приготуйте пасту, обмазані нею шматки залиште в холодильнику на 4 дні. Далі – зніміть зайву суміш з поверхні продукту і залиште в марлі на відкритому повітрі на день-два. Прокоптите і насолоджуйтеся смаком!

Пряна гірчиця.

Інгредієнти:

  • 250 гр. солі;

  • 1,5 л. води;

  • 5 подрібнених зубчиків часнику;

  • 1 ч. л. меленого чорного перцю;

  • 2 лаврових листа;

  • 1 ч. л. сухої гірчиці.

Залиште натерті гірчицею, перцем і часником шматки на 3 години при кімнатній температурі. Розведіть у воді сіль і додати лаврушку, закип'ятіть і остудіть розсіл. Залийте розчином майбутні копченості і поставте в холодильник на 5 діб. Вийнявши з маринаду, пів дня сушіть смаколики на протязі і приступайте до копчення.

Красивий колір з цибулевої лушпинням.

Інгредієнти:

  • жменю лушпиння цибулі;

  • 80 гр. солі;

  • 1 лавровий лист;

  • 8 горошин чорного перцю;

  • 3 подрібнених зубчики часнику;

  • 800 мл води.

У киплячу воду додати всі складові і шматки підчеревина, проварити протягом 10 хвилин. Після охолодження, потримати на холоді в розчині дві доби. Вийняти з маринаду і коптити.

Для найкращої просочення димом, не залежно від маринаду, сала достатньо 30-40 хвилин. Дайте копченостям охолонути і приступайте до трапези.

Тріска для копчення і пряні трави

  • Вимочений дуб сухий вільхою для класичного ніжного смаку з легкою терпкістю.

  • Гілочки з плодами ялівцю для особливого аромату.

  • Розмарин, фенхель і чебрець – для пряних нот.

  • Фруктові породи – для солодкуватого смаку.

Якщо Ви вирішили приготувати подчеревок холодним способом, Вам знадобиться димогенератор для холодного копчення і інші етапи підготовки, а ось рекомендації по вибору сала і тріски залишаться тими ж.

Приємного апетиту!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner