Кошик
1167 відгуків
Коптильни для домашнего копчения
+380660052252
+380 (66) 005-22-52
+380 (73) 005-22-52
+380 (97) 005-22-52

Маринади для копчення

Маринади для копчення

Чому після зустрічі з димом один і той же продукт має різні смакові нотки? Звичайно, багато залежністьмаринад для смакут від використовуваної деревини, але навіть на однаковій трісках можна отримати різні за смаком м'ясо або рибу.

Вся справа в тому, що велика частина смакових якостей копченості закладається ще до завантаження в дымницу з гарячим димом або в коптильню холодного копчення – на етапі засолу або маринування.

Особливо важливо гарненько просолити майбутню копченость перед холодним процесом. Кілька нюансів перед смачними рецептами:

  • Перш ніж опускати рибу або м'ясо в маринад, або простий соляний розчин, ретельно вимийте їх.

  • Чим більший шматок, тим довше він повинен пролежати в маринаді, щоб гарненько їм просочитися.

  • Концентрація солі повинна бути тим більше, чим довше Ви плануєте зберігати готовий продукт.

маринад для ароматуЗолота рибка

Ще більш красивий золотистий відтінок і яскраві смакові якості здатний подарувати рибі маринад на меду.

Час маринування – 10 ч.

Вам знадобиться змішати:

  • 150 мл оливкової олії;

  • 100 мл соку лимона;

  • спеції за смаком – півсклянки;

  • пару щіпок рубаною петрушки;

  • 100 мл меду;

  • кілька подрібнених зубчиків часнику;

  • 1 ч. л. солі.

Використовується коптильня для домашнього копчення гарячим способом.

Соковита свиняча грудинка

Рецепт розрахований на півкілограма сала з м'ясом.

Час маринування в охолодженому розчині – 72 години.

Змішайте і проварити 3 хвилини все інгредієнти:

  • 850 мл води;

  • 80 гр. солі;

  • 2/3 ч. л. меленого коріандру;

  • 8 горошин чорного перцю;

  • 2 лаврового листа.

Замаринована грудинка повинна просочуватися гарячим димом протягом години.

Ароматний гусак

Маринад з оцтом для птиці вагою 5 кг Заздалегідь, тушку треба розрізати вздовж на 2 частини і залишити на півгодини натерту сіллю.

Час маринування під гнітом після просолення і видалення надлишків солі – 8 годин.

  • 250 мл води;

  • 1 ст. л. оцту;

  • 25 гр. чорного меленого перцю;

  • середня головка часнику;

  • ½ Ст. л. солі

Коптити холодним методом протягом 6 годин.

Кілограм копченого підчеревина

При копченні холодним способом зручно використовувати димний генератор для коптильні. Коптити від 1,5 до 3 діб.

Маринування – 48 годин.

Змішайте і прокип'ятіть 6 хвилин:

  • 5 склянок води;

  • 1 склянка солі;

  • 4 горошини чорного перцю;

  • кілька гвоздик;

  • 3 лаврових листа.

В злегка охолоджений маринад додайте 3 розрізані навпіл зубця часнику і нарізану зелень за смаком і остудіть суміш повністю. По закінченню процесу маринування сало готове до копчення.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner