Любителі страв з димком висувають багато вимог до копчених продуктів. Справжні цінителі не купують улюблені делікатеси в магазинах, а готують їх самі, можуть поділитися безліччю рецептів маринадів і рад по готуванню, підкажуть, які розміри коптильні ідеально будуть відповідати Вашим потребам.
Якими бувають дымницы?
По виробнику.
-
Саморобними.
-
Фабричними.
По виду процесу.
-
Для гарячого копчення.
-
Для холодного копчення.
За матеріалом.
-
З чорного металу.
-
З нержавійки.
За можливостями використання.
-
Тільки для роботи на вулиці.
-
Універсальні, в яких можна коптити і в приміщеннях.
За розмірами.
Має значення зовнішній розмір і зазначена максимальне завантаження коптильні в кілограмах. Особливо важливо підібрати компактну дымницу з оптимальною продуктивністю у разі її використання на кухні.
За особливостями конструкції.
-
Коптильню холодного копчення максимально ефективно забезпечує димом потрібної температури димогенератор, але може бути й інший спосіб подачі диму.
-
«Гарячі» дымницы бувають всіляких форм, з плоскою кришкою, або кришкою будиночком.
Плюси кришки «будиночком»
Таку конструкцію дымницы варто вибрати тим, хто особливо піклується про естетичну сторону питання якості готової продукції.
Загальні характеристики подібних коптилен, схожі з іншими моделями.
-
Мають гідрозатвор, що дозволяє відводити весь дим через штуцер і шланг у вікно або вентиляцію і коптити будинку.
-
Бувають різних розмірів і продуктивності. Можна підібрати варіант для себе і своїх потреб. Великі моделі займають всі чотири конфорки плити, маленькі містяться на двох. Відсутність ніжок полегшує установку дымницы на будь варильної поверхні.
-
Гарантує тривале тління тріски без спалаху.
-
Вбудований термометр дозволяє пильно і просто стежити за температурою процесу.
-
Можливість установки на спеціальну підставку.
-
Решітки пристрої можна застосовувати для приготування барбекю.
Особливості «будиночка».
-
Здатність відводити краплі конденсату від продукції. Потрапляючи на поверхню копченостей конденсат залишає некрасиві плями і розводи. З кришкою «будиночком» такого більше не станеться.
-
Можливість розміщувати продукти в коптильні як на сіточці, так і в підвішеному стані. Копченості «на вазі» гарніше тих, які були прокопчены на решітці.