Кошик
1201 відгук
Smoke House - балуйтесь смачним!
+380 (63) 254-97-71
прийом замовлень
+380 (96) 205-42-25
прийом замовлень
Кошик
Як вибрати розмір дымницы

Як вибрати розмір дымницы

Для любителів копченостей домашня коптильня справжній подарунок. Але підбираючи оптимальну модель, багато хто замислюється якого розміру повинна бути дымница для отримання гармонійного смаку. Досвідчені майстри копчення рекомендують підбирати модель виходячи з розмірів і кількості продуктів (риби, м'яса). Розміри коптильні на смак не впливають. При розрахунку ширини та висоти приладу слід враховувати наступні особливості:

  • Для рівномірного копчення продукт розташовують на відстані від стінок з проміжками в кілька сантиметрів між шматками (тушками).

  • Висота приладу більше робочого простору (всередину поміщається шар тріски і піддон для збору жиру)

Компактні розміри коптильні гарячого копчення дозволяють використовувати прилад на відпочинку. Невелика портативна коптильня приготує свіжовиловлену рибу або привезене з собою на пікнік м'ясо. Габарити портативної коптильні не створять проблем при транспортуванні.

Для копчення на дачі (присадибній ділянці) підійдуть середні моделі, висота таких коптилен розрахована на кілька решіток. В ній зручно одночасно готувати делікатес для великої компанії. Коптильню середніх розмірів легко встановлювати і чистити. Для рідкісного використання підходять моделі виготовлені з чорної жароміцної сталі. Якщо планується часте приготування за допомогою коптильні — замовляйте моделі з нержавіючої сталі, їх ціна окупається тривалою службою.

Якщо на ділянці коптильні відведено постійне місце, розгляньте покупку коптильні великих розмірів. Її експлуатація має ряд переваг:

  • Можливо готувати велику кількість копченостей.

  • Підходить для копчення цілих тушок птиці або великих шматків.

  • Можна підвішувати продукт, а не укладати на решітку.

Стаціонарні моделі радимо купувати з стійкою до атмосферних опадів нержавіючої сталі.

Вид копчення залежить від температури диму, гаряче копчення дозволяє отримати копченості протягом 1-2 годин, а холодне займає від декількох діб до тижня. До недавнього часу холодний метод вимагав прокладки протяжного горизонтального димоходу для охолодження диму, а зараз можна придбати невеликі коптильні холодного копчення, їх дымогенераторы досить компактні. Прилад не займає багато місця і не вимагає стаціонарної установки.

 

 

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner